Spivakov-Foundation.jpg

Het Vladimir Spivakov Fonds

De Spivakov Foundation werd opgericht in mei 1994, door beroemde kunstenaars, gerenommeerde artsen, bekende politici en media leiders, economen en zakenmensen.

De belangrijkste doelstellingen van het Spivakov Foundation zijn: het begeleiden van kinderen en jongeren met een gave voormuziek of een andere kunstdisciplinebij de ontwikkeling van hun talenten en ondersteuning bijhun creatieve ontwikkeling in Rusland en in het buitenland. Daarnaast heeft de Foundation tot doel het behouden en ontwikkelen van culturele waarden en tradities en het uitgebreid ondersteunen van goede doelen.

De Spivakov Foundation is een partner van een aantal nationale en internationale organisaties die werkzaam zijn op het gebied van muziek.  Het neemt deel aan de UNESCO-project "ter ondersteuning van de Cultuur van Vrede en Geweldloosheid". Sinds 1994 is de Spivakov Foundation een co-organisator en een vaste deelnemer aan de Internationale Musical Festival in Colmar, Frankrijk.

De activiteiten van de Stichting combineren humanitaire en educatieve doelstellingen: creëren van betere leefomstandigheden voor weeskinderen en ondersteuning voor zieke kinderen, hulp aan kinderen en jongeren met een gave voor muziek of een andere kunstdiscipline in hun ontwikkeling en groei, acquisitie van muziekinstrumenten voor deze kinderen, de toewijzing van beurzen en subsidies, deelname van jonge musici in concerten en festivals, de organisatie van masterclasses, rondleidingen en exposities voor jonge kunstenaars.