Vera-Werkman.jpg

Vera Werkman

Vera Werkman begon op haar vierde jaar viool te spelen bij Wiesje Miedema aan de Amstelveense Muziek- en Dansschool.

Momenteel studeert ze bij Julia Dinerstein (docente aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle/Arnhem en het Conservatorium te Maastricht).

Vera is 2,5 jaar lid geweest van het NJSO (Nederlands Jeugd Strijk Orkest). In de zomer van 2013 heeft het strijkorkest een tournee gemaakt naar Aberdeen, Schotland, o.l.v. Bas Wiegers. Ook heeft Vera meegewerkt aan een CD opname van het orkest. Het laatste jaar in het orkest bracht zij door als aanvoerder van de tweede violen.

Vera won al een aantal prijzen op verschillende nationale concoursen waaronder de Iordens Viooldagen, het Prinses Christina Concours en het Britten concours. In februari 2016 stond zij in de finale van het Davina van Wely concours en won zij de derde prijs. Ook won zij de prijs voor de beste uitvoering van het verplichte werk.

Ze heeft concerten verzorgd in de Classic Express, en tevens gaf ze recitals in de Nieuwe Kerk in Den Haag, Hertzzaal in Tivoli Vredenburg, Muziekgebouw aan het IJ en op de “Dag van de Romantische Muziek” in Rotterdam.

Zij volgde masterclasses o.a. bij Sarah Kapustin en Daniel Rowland.

Vera bespeelt een viool van haar grootvader en heeft in 2017 haar VWO diploma gehaald op het

Alkwin Kollege in Uithoorn.