Svyatoslav-Moroz.jpg

Svyatoslav Moroz

Violist Svyatoslav Moroz studeerde aan het conservatorium van Moskou bij Oleg Kagan en aan het conservatorium van Parijs bij Gerard Poulet. Als solist trad hij op in Zwitserland, Frankrijk, Rusland en Polen en nam hij deel in toonaangevende festivals zoals het Suikerfestival (Sacharov) in Rusland, La Folle Journée de Nantes in Fankrijk, Telavi in Georgië, Portogruaro in Italië en Kuhmo in Finland. Zijn concerttournees, met beroemde musici zoals Viktor Tretjakov, Eduard Brunner, Boris Berezovski, Vassili Lobanov en Elisso Virsaladze, alsook met zijn leraar en stiefvader Oleg Kagan, brachten Moroz in vele beroemde concertzalen in de wereld.

De liefde voor kamermuziek neemt een bijzondere plek in in de carrière van Sviatoslav Moroz. Hij is lid van beroemde creatieve ensembles als de Solisten van Moskou, het Moskouse Pianokwartet, het Tsjaikovski Pianotrio en natuurlijk het Gutman-trio. Dit laatste kamermuziekensemble, opgericht in 2000 door de beroemde celliste Natalia Gutman, maakte zijn succesvol debuut op het internationale Oleg Kagan festival te Kreuth in Beieren. Al bijna 15 jaar geniet het trio grote liefde van het publiek en geeft het uitvoeringen in de grote concertzalen van de wereld, waaronder de Victoria Hall te Genève, het conservatorium van Moskou en de St. Petersburg Philharmonie. Met groot succes neemt het trio deel aan internationale festivals, waaronder het Kuhmo-kamermuziekfestival in Finland, het Lübeck muziekfestival in Sleeswijk-Holstein, de Decemberavonden van Sviatoslav Richter in Moskou en het zomermuziekfestival in het Moskouse Kremlin.

De muzikale carrière van Sviatoslav Moroz wordt gekenmerkt door optredens in prestigieuze concertzalen als Carnegie Hall te New York, Espace Pierre Cardin te Parijs, Grand Teatro La Venice te Venetië en het paleis van het Kremlin te Moskou. Sinds 2000 doceert Sviatoslav Moroz ook in de VS en is hij artistiek leider van het internationaal muziekfestival "Classics in the Mountains” (“Klassieken in de Bergen”) te Mohonk, NY, USA.