Sergey Khvorostianov

Sergey Khvorostianov werd op 15 november 2002 geboren in Moskou.

Hij begon op zijn vijfde met muziekstudie en kreeg les aan de Kinderschool voor kunsten № 11 te Moskou. In maart 2011 begon hij met fagot lessen bij professor Gennady Shamin, eerst binnen de muziekschool, vervolgens aan de Gnessin Muziekschool.

Sergey trad op met het orkest “Gnessin Virtuosos”, zowel binnen Rusland (Moskou en Rjazan) als in Italie (Angri en Benevento in april 2016). Daarnaast speelde hij ook met het orkest «Russian Camerata» in Tver (2016).

In de jaren 2013 - 2016 was hij een deelnemer aan festivals « Moscow meets friends», «Troitsk Art», project «Nacht van de muziek», internationale festival «New Names» in Yerevan, en «Where art is born» in Soezdal.

Sergei heeft deelgenomen aan verschillende programma's van het Spivakov Fonds en heeft onder andere opgetreden in het Moskou International Performing Arts Centre, International Centre of the Roerichs, Moskou State art Gallery of A. Shilov, in het kamermuziek zaal van het conservatorium van St. Peterburg en in de “Theater Horomina in Kolomensky” zaal in Moskou.