Roman-Zaslavsky.jpg

Roman Zaslavsky

‘’De Rusissch/Israelische pianist Roman Zaslavsky heeft een meesterlijke pianotechniek waarmee hij duidelijk nuanceert, zonder dat het maniërisme wordt,’’aldus de Badische Neueste Nachrichten. Zijn diepgevoelige spel maakt indruk door zijn delicate balans in virtuositeit en muzikaliteit en door de prachtige schakeling van extremen.

Hij kreeg internationaal bekendheid na het winnen van de eerste prijs –Primer Gran Premio- van de José Iturbi International Music Competition in Valencia, Spanje. Inmiddels heeft hij als solist en met orkest opgetreden in Israel, Duitsland, Nederland, Italië, Spanje, Frankrijk, Japan, Canada en in Latijns Amerika.

In italie schreef La Republicca: ‘’volmaakte technische perfectie-een diepe, beheerste sonoriteit en een zeldzaam talent in het creeren van subtiele nuances en schaduwen- is kenmerkend voor deze hartveroverende solist.’’

In 2012 bracht EuroArts Music International een solorecital CD/DVD uit met de nieuwe Blu-ray audio techniek. Naast de Symfonische Etudes van Schumann speelt Roman Zaslavsky delen uit Années de Pelerinage van Liszt. Het is een eerste deel van een serie genaamd ‘Ingenious Opposites Vol.1’ de internationale Supersonic Pizzicato Cassical Award.