Maria-Eugenia-Pedano.jpg

Maria Eugenia Pedano

Maria Eugenia Pedano (2003) raakte als klein meisje van zes betoverd door de klank van hobo en begon met hoboles bij Hans Roerade aan het VAK in Delft.

Toen zij tien jaar oud was, won Maria het Prinses Christina Junior Concours. Dit was een grote stimulans om haar hobostudie voort te zetten. Met dank aan dit concours heeft ze een paar mooie optredens mogen verzorgen. Onder andere tijdens het Kinderprinsengrachtconcert 2014 samen met Johan Wiersma en Emma van Schadewijk en tijdens de Max Proms onder begeleiding van het Metropole orkest.

Begin 2015 won zij de hoboprijs en de Govert van Wijn Muziekprijs tijdens de Maassluise Muziekweek. In de regiofinale van het Prinses Christina Concours 2016 won zij een eerste prijs. Tijdens de landelijke finale van dit concours won zij de tweede prijs. Begin september soleerde zij met de Philharmonie Zuidholland naar aanleiding van haar behaalde prijs in Maastricht.

Maria zit in de tweede klas van de Havo voor muziek en dans Codarts in Rotterdam en volgt daar sinds september 2015 hobolessen bij Maarten Dekkers en Ralph van Daal.