Juliette-Constance-Riebeek.jpg

Juliette-Constance Riebeek

Muziek is Juliette-Constance Riebeek (2001) met de paplepel ingegoten als dochter van Tatiana Chevtchouk, pianiste en oprichter van pianoschool Crescendo Music Amsterdam en Peter Riebeek, eigenaar van geluidsstudio 150 in Amsterdam. Rond haar vierde jaar ontdekte ze de piano en kort daarna begon ze met pianolessen. Juliette-Constance ontwikkelde haar muzikale talent in een razend tempo en al op haar zesde componeerde zij haar eerste muziekstuk.

Op 8-jarige leeftijd werd zij uitgenodigd door de 80-jarige Daniël Wayenberg om te spelen op zijn jubileumconcert in 2009. Ook in 2013 speelde zij met Daniël Wayenberg samen, tijdens de eerste editie van Klassiek op het Amstelveld. In 2012 werd de tienjarige Juliette-Constance toegelaten tot de Sweelinck Academie, waar zij studeert bij Mila Baslawskaja. In datzelfde jaar won zij de tweede prijs bij het Steinway pianoconcours.

In 2012 en 2013 won ze de tweede prijs bij het Prinses Christina concours. Juliette-Constance heeft ook al meerdere concerten gegeven in het buitenland. In Nederland trad zij o.a. op in de Kleine Zaal van het Concertgebouw, de Amstelkerk, de Oude Kerk, de Duif en Felix Meritis. Momenteel bezoekt zij de derde klas van het St. Ignatius Gymnasium in Amsterdam. Behalve muziek maken houdt Juliette-Constance ook van dansen en zingen.