Gnessin-Special-Music-School.jpg

Gnessin Special Music School

Gnessin Special Music School voor getalenteerde kinderen in Moskou vierde in 2011 haar 65ste jubileum. De school is net na de oorlog geopend. Gnessin Music School bracht een uniek nieuw concept voor muziekonderwijs tot leven. Hierbij worden het leerproces en het muziekcurriculum gecombineerd in de loop van tien jaar. De Gnessin School leidt muzikaal getalenteerde kinderen van 5 tot 18 jaar op.  Deze school wordt terecht erkend als een van de beste muziekscholen van Rusland, en is de trots van het nationale muziekonderwijs. De Gnessin Music School bracht wereldberoemde en uitmuntende musici voort als Alexander Rudin, Alexander Knyazev, Boris Berezovsky, Evgeny Kissin, Konstantin Lifschitz en vele anderen.

Onder de afgestudeerden zijn de winnaars van de meest prestigieuze internationale muziekwedstrijden. Grammy Awards, professoren en directeuren van Europese conservatoria en muziekfaculteiten van Universiteiten in Rusland, VS, Canada, Europa en Japan, solisten van grote symfonieen en kamerorkestesn in de wereld, oprichters en leiders van muziekfestivals, agentschappen, educationele centra en scholen op alle continenten.

Een individuele aanpak en respect voor de persoonlijkheid van kinderen, open competitie, natuurlijk, vergaande academische kennis en een hoog niveau van professionaliteit zijn de basisprincipes die zijn neergelegd door de oprichter van de school. De oprichtster is een uitzonderlijk figuur binnen de Russische cultuur en zij heet Elena Fabianovna Gnesina.