Enzo.jpg

Enzo

Enzo is 16 jaar. Hij zit momenteel in zijn eindexamenjaar en speelt al 10 jaar viool. Op zijn 6 e verjaardag kreeg hij zijn eerste vioolles van Ingrid Holleman op de lokale muziekschool. Na 3 jaar mocht hij naar de talentklas op de muziekschool in Kerkrade. Hij was 12 jaar toen hij voor het eerst soleerde met Kerkraads Symfonie Orkest. Daarna volgden RTL 4 programma Superkids Nederland en op SAT1 Superkids Germany, hij heeft met André Rieu op het Vrijthof in Maastricht gestaan en deelgenomen aan het jaarlijkse Kerst met de Zandtovenaar op NPO3. Deelnames aan het Prinses Christina Concours werden beloond met eervolle vermeldingen en aanmoedigingsprijzen.

Vanaf 2016 studeert Enzo aan de Sweelinck Academie van het conservatorium in Amsterdam, waar hij les krijgt van Wiesje Miedema en Eliot Lawson. Ook volgt hij regelmatig masterclasses bij Jan Repko, Vera Beths en in oktober nog van Simone Lamsma.

In augustus 2017 heeft Enzo bij het Peter de Grote Festival in Groningen de Labberté-Hoedemakersprijs gewonnen. En afgelopen januari was hij finalist van het Nederlands Vioolconcours in de categorie Davina van Wely.