© Photography by    Marco Borgreve

Dmitry Sokolov

Dmitry Sokolov studeerde cum laude af aan het Rimski-Korsakov Conservatorium in St. Peterburg. Tijdens zijn studie raakte hij geïnteresseerd in de historische uitvoeringstechnieken en werd hij een van de oprichters van het prijswinnende Musica Petropolitana ensemble in 1989. In 1996 werd zijn cello-piano duo de winnaar van het Musica da Camera Concours in Italië.

Dmitry Sokolov geeft recitals, speelt als solist met verschillende orkesten en werkt samen met M. Chance, A. Lubimov, M. Ponsel, A. Bernardini, P. Grazzi en T. Grindenko, het Telemann Consort (Moskou) en het St. Petersburg Quartet. Hij nam deel aan muziekfestivals in York, Regensburg, Madrid, Istanboel, Jeruzalem. In 1999 was hij oprichter van het Playel Trio St.Petersburg.

Het uitgebreide repertoire van de cellist omvat de muziek uit de 17de- 21ste eeuw. Dankzij Sokolovs onderzoeksprojecten werd het mogelijk om de uitvoeringen te geven van de sonates van o.a. Pratch en Kraft. Sokolov geeft masterclasses en doceert cello, strijkkwartet en kamerensemble aan het Conservatorium van Moskou.