© Photography by    Marco Borgreve

© Photography by Marco Borgreve

Dmitry Sinkovsky

Dmitry Sinkovsky studeerde bij Alexander Kirov aan het Tsjaikovski Conservatorium in Moskou. Hij volgde de lessen bij Marie Leonhard, de kamermuziekcursus bij Alexei Lubimov en de masterclasses bij Thomas Zehetmair, Sigiswald Kuijken, Ryo Terakado, Roger Norrington en Andreas Staier. In 2003 werd hij lid van het ensemble Musica Petropolitana en was medeoprichter van Pratum Integrum, een ensemble dat gespecialiseerd is in de oude Russische muziek.

 Dmitry Sinkovsky ontving de Premio Bonporti in Italië (2005) en behaalde de derde prijs in het Bach Concours in Leipzig (2006), de eerste prijs van het Festiva Musica Antiqua Brugge (2008), de Romanus Weichleinprijs en de prijs voor de beste vertolking van Oostenrijkse muziek in het Biber Concours (2009).

 Hij dirigeerde de Italiaanse ensembles Il Complesso barocco, Bizzarie Armoniche, La Claudiana en Musica Antiqua Roma en de ensembles Collegium Marianum (Tsjechië), The Harmony of Nations (Oostenrijk) en Capriola Di Gioia (België).

 Dmitry heeft cd-opnamen gemaakt met de muziek van Telemann, Tietz, Rosetti, Woefl en J. Ch. Bach. Zijn repertoire strekt van de Italiaanse componisten uit de 16de - 17de eeuw en Bibers Sonates tot aan de 18-de-eeuwse werken van Bach, Locatelli, Leclair, Tartini, Corelli, Vivaldi en Pisendel alsook de muziek van Mozart, Beethoven, Mendelssohn en Brahms.

Vanaf 2005 doceerde Sinkovsky viool aan het Tsjaikovski Conservatorium in Moskou. Hij bespeelt een Franscesco Ruggeri viool (Cremona, 1680).