Dmitri-Vinnik.jpg

Dmitri Vinnik

Dmitri Vinnik (piano) is geboren in Moskou. Hij speelde zijn eerste concerten als begeleider van zijn moeder, de Russische mezzo-sopraan Emma Sarkissian.

Hij studeerde aan het conservatorium van Moskou bij Lev Petrov en Pavel Messner (leerling en assistent van Emil Gilels). Later kreeg Dmitri Vinnik les van Eliso Virsaladze in de ''Hochschule für Musik'' te München. In 1992 won Dmitri de eerste prijs bij het internationale pianoconcours in het Italiaanse Caltanissetta. Na dit evenement volgde radioopnamens voor de ''Hessische Rundfunk'' te Frankfurt, de Duitse radiozender Kultur in Berlijn en de radiozender ''Orphei'' uit Moskou.

Dmitri Vinnik heeft als solist en in kamermuziekverband, tijdens verschillende internationale festivals, opgetreden o.a. op het “Oleg Kagan Musikfest” te Kreuth, het “Lübecker Kammermusikfest”, het “Kuhmon Kamarimusiikki” in Finland, de “Hommage a Schostakovich et Schnittke” te Parijs en het “Bergamo Musica Festival Gaetano Donizetti” in Italië.

Een intensieve artistieke vriendschap heeft Dmitri met celliste Natalia Gutman. Andere belangrijke muziekpartners van Vinnik zijn Tatiana Vassiljeva (cello), Mark Lubotski (viool), Svjatoslav Moroz (viool) en Kari Kriikku (klarinet).