Dmitri-Makhtin.jpg

Dmitri Makhtin

Met twee professionele violisten als ouders, begon Dmitri Makhtin (Sint-Petersburg, 1975) al op 4-jarige leeftijd aan zijn muzikale opleiding en kwam hij in 1981 op het conservatorium in een klas voor hoogbegaafde kinderen. In 1989 won Dmitri de 1e prijs in het Nationaal Concours voor jonge violisten in Novosibirsk.

In 1990 kreeg hij een beurs van de Amerikaanse Young Musicians' Foundation en voerde hij zijn eerste recitals uit in New York, San Francisco, Los Angeles en Dallas. Van 1992-1995 vervolgde Dmitri zijn muzikale opleiding bij professoren Philip Hirshborn en Hermann Krebbers.

Sinds 1998 heeft Dmitri met tientallen orkesten opgetreden onder beroemde dirigenten zoals Evgeny Svetlanov, Leonard Slatkin, Lev Markiz, James de Priest, Sakari Oramo, Jiri Belohlavek, Alexander Dmitriev, Jerzy Semkow, Yuri Temirkanov, Nikolaï Alexeev en Jean-Claude Casadesus.

Dmitri speelt echter ook veel kamermuziek, won 7 internationale solistencompetities en nam deel aan talrijke andere festivals in Sint-Petersburg, Lisabon, Nantes, Roque d' Antheron, Frans Baskenland, Saint-Denis etc.

Dmitri vormt samen met Boris Berezovsky en Alexander Kniazev een vast pianotrio. Met hen nam hij DVD’s en CD’s op waarvoor zij diverse onderscheidingen ontvingen. Andere muzikale partners van Dmitri waren: Alexander Paley, Brigitte Engerer, Renaud Capuçon, het Ysaÿe Kwartet en de Solistes Europeens du Luxembourg met wie jij Prokofiev 's Violin Concerto No.1 op CD zette.

Dmitri Makhtin meest recente opname is gewijd aan Bachs “Partita's en Sonates” - deel 1 (25649813-3)