Basinia-Shulman.jpg

Basinia Shulman

Basinia Shulman is een vertegenwoordigster van de nieuwe generatie Russiche pianisten. Zij studeerde af aan het Conservatorium van Moskou onder professor Eliso Virsaladze waarna zij haar studie vervolgde aan het Conservatorium van Brussel onder Eugeny Mogilevski.

Basia is laureaat van belangrijke internationale concours zoals: 1990 José Iturbi Pianocompetitie, Spanje 3e plaats; 1991 RagusaIbla, Italië: 2e plaats; en 2000 Artlivre, Brazilie 1e plaats. Zij gaf vele concerten zowel in Rusland als daarbuiten, nam deel aan diverse internationale festivals en trad op met vele orkesten, zoals het Novaja Opera Orkest, het Orkest van Moskou, het Staatkamerorkest van Rusland en het Philharmonisch orkest van Valencia, San Paolo en Vilnius. Zijwerkte samen met vooraanstaane musici als Yuri Bashmet, Vadim Repin, het Borodin Kwartet en Federico Mondelci.

Behalve klassieke muziek speelt Basia Shulman ook improvisaties en jazz. Onder deze uitstapjes zat samenwerking met Milcho Leviev een Amerikaanse Jazz-autoriteit en tweevoudig Grammy –winnaar.

Discografie:

  1. Solowerken van Mozart en Ravel

  2. Russische muziek: Tsjajkovski, Skrjabin, Rachmaninov

  3. Moderne Oosterijkse componisten

  4. Kamermuziek van MikhailGnessin

  5. Muziek van Ennio Morricone en Roberto Molinelli i.s.m. Federico Mondelci

  6. Liederen en pianominiaturen van Rusissche componisten i.s.m. Anna Azernikova