Anuschka-Pedano.jpg

Anuschka Pedano

Diep onder de indruk van het prachtige vioolspel van Janine Jansen tijdens het Prinsengrachtconcert, wist Anuschka al op tweejarige leeftijd dat ze viool wilde spelen. Toen zij zeven jaar was, kreeg zij haar eerste vioolles. Een jaar later hoorde zij voor het eerst een altviool en werd onmiddellijk verliefd op dit instrument, dat zulke mooie, warme klanken had. Ze ruilde haar viool in voor een altviool en startte met negen jaar haar altvioollessen bij Julia Dinerstein, van wie ze nog steeds les heeft.

Anuschka heeft meegedaan aan diverse concoursen en mooie prijzen gewonnen. Onder andere bij de Maassluise Muziekweek, het Prinses Christina Concours en het Britten Altvioolconcours. Daar won zij afgelopen jaar de eerste prijs. Ook was zij in juni 2015 finaliste van het concertgebouwconcours. In het najaar van 2015 won zij bij het internationale concours “Concours Européen pour jeunes solistes” de eerste prijs. In 2016 was zij te gast in Moskou bij het Spivakov festival om daar een concert te geven. In November dit jaar won zij tijdens de meesterproef van de Classic Young Masters de Classic Young Masters Award (een tweejarig begeleidingstraject) en de Sinfonia Award.

Ze speelt in het Concerto Grosso Ensemble onder leiding van Michael Zemtsov en sinds september dit jaar maakt ze deel uit van het internationale strijkersorkest LGT Young Soloists te Zürich.