foto: Andrei Mustafayev

Anna Verkholantseva

Anna Verkholantseva (Moskou) is een internationaal gerespecteerde soliste. Anna studeerde harp aan het Conservatorium van Moskou bij de legendarische Vera Doelova. Zij won op internationale concours vele prijzen, onder andere bij de prestigieuze ‘First Moscow International Harp Contest’, waar zij als winnaar onderscheiden werd met een concertharp, gedoneerd door Salvi and Lyon & Healy.

Als soliste heeft Anna met de volgende orkesten gespeeld: the Russian Philharmonic Orchestra, Symphony Orchestra of Radio Estonia, Lithuanian Chamber Orchestra, ‘Moscow Soloists’-kamerorkest en Radio Symphony Orchestra of Vienna, waar ze nu ook een principal harp-positie heeft.

Anna is ook actief in de kamermuziek met muzikanten zoals Yuri Bashmet (altviool), Alexander Trotstiansky (viool), Maria Fedotova (fluit) en anderen. Voordat ze een plek veroverde heeft Radio Symphony Orchestra of Vienna, was ze solo-harpiste in het Moscow State Orchestra of Cinematography, het Russian Philharmonic Symphony Orchestra en het orkest van het Stadttheater in Bielefeld.