Anna-Lipkind.jpg

Anna Lipkind

Anna werd in Moskou geboren in een muzikale omgeving; diep geworteld in een strijkerstraditie van musici als David Oistrakh (Viktor Pikaizin & Semyon Snitkovsky), Mikhail Garlicky, Zinaida Gilels en de Borodin Quartet leden van het eerste uur. Zij begon reeds op jonge leeftijd met vioolspelen, begeleid door haar moeder Elena Mazor. Vanaf haar vijfde studeerde zij bij prof. Irina Svetlova in Tel-Aviv.

In Israel maakte zij kennis met de grootste violisten van de afgelopen eeuwen en trad zij al vanaf zesjarige leeftijd op met orkest en in recital. Zij reisde al gauw vanuit Israel naar festivals, zoals Vladimir Spivakovs ‘’Moscow Meets Friends’’, Natalia Gutman (Oleg Kagan) Festival in Kreuth in Duitsland, Portogruaro Festival en het Lucca Festival in Israel; waar zij optrad met musici als Peter Donohoe, Pavel Gililov, Grigory Kalinovsky, Julian Rachlin, Maxim Vengerov, Stacey Watton en Pichas Zukerman. Radiooptredens met het Jerusalem Symphony Orchestra, National Chamber Orchestra of Moldova, Symphony Orchestra of Chisinau (Sinfonietta Baden) en andere kleinere orkestenvolgden.

Op zestienjarige leeftijd maakte zij haar debuut met het Israeli Philharmonic Orchestra onder de baton van Zubin Mehta. Vervolgens besloot Anna om naar Europa te gaan om bij Pavel Vernikov aan het Weense Conservatorium te studeren. Hier won zij vier internationale competities.

Anna woont nu in Berlijn met haar echtgenoot, de cellist Gavriel Lipkind. Ondanks haar solistische achtergrond, heeft ze haar grote passie gevonden in de kamermuziek. Anna is lid van het Lipkind Quartet en co-producent van de ‘LIPKIND plays…’ series. Zij dankt AICF en Buchman-Heimann voor hun jaarlijkse bijdragen aan haar studiekosten en Prof. Pavel Vernikov voor het uitlenen van zijn Lorenzo Ventapane viool.