De locaties

Hermitage Amsterdam - Ingang Nieuwe Keizersgracht

Museum en hoofdlocatie van Winteravonden aan de Amstel. En zuster van de historische Hermitage in St.-Petersburg. In het festivalprogramma zitten altijd verbanden met de lopende tentoonstelling in Hermitage Amsterdam. Anders dan andere jaren is het museum niet gratis toegankelijk in het uur voor concerten. U kunt van oktober tot mei wel zelf de Hollandse Meesters bezoeken, dagelijks tussen 10-17 uur (toegang 25,- euro, museumkaart 10,- euro).

Op maandag 18 en dinsdag 19 december is het museum ook van 17-20 uur toegankelijk voor concertbezoekers (normale toegangsprijs). De 4 avondconcerten vinden plaats in de Kerkzaal van de Hermitage. De ingang is 's avonds aan de Nieuwe Keizersgracht. De deur gaat open om 19.30 uur, aanvang concert om 20.15 uur. Toegangsprijs incl. garderobe & pauzedrankje.

 

Muziekgebouw aan 't IJ

Muziekgebouw-aan-het-ij.jpg

Laat u inspireren door onze prachtige moderne ruimtes en het weidse uitzicht over het IJ! Naast een ruime keuze uit zeer moderne zalen, zijn onze ligging en bereikbaarheid belangrijkste pluspunten: Het Centraal Station en de Amsterdamse binnenstad zijn op loopafstand, maar ook met tram, fiets en bus is het gebouw makkelijk bereikbaar.

Muziekgebouw, Piet Heinkade 1, 1019 BR

 

Amstelkerk

Amstelkerk.jpg

De Amstelkerk - hoofdlocatie van Stadsherstel - is geen kerk meer. In de centrale hal met houten opbouw vinden op de stenen vloer vaak concerten plaats. Winteravonden aan de Amstel brengt er op zaterdag 23 december tweemaal haar succesvolle productie 'Peter en de Wolf' met Frank Groothof.

Amstelkerk, Amstelveld 10, 1017 JD

 

Uilenburgersjoel

Uielenburgershoel.jpg

De Uilenburgersjoel stamt uit 1766 en is daarmee één van de weinige gebouwen die overgebleven is in de eens zo levendige Joodse volksbuurt. Het rijksmonument is gebouwd in Lodewijk XV stijl en met elementen van Joodse stijl. In 2015 werd het pand volledig gerestaureerd en in oude luister hersteld.

Nieuwe Uilenburgerstraat 91, 1011 LM