Nieuws
 • 14.12.2016
  Festival Winteravonden aan de Amstel was een groot succes!

  Festival Winteravonden aan de Amstel was ook dit jaar weer een groot succes. Dankzij de fantastische artiesten, jong en oud, met hun fantastische optredens, dankzij alle media-aandacht die wij mochten genieten, maar natuurlijk ook dankzij u! We mochten zowel trouwe als nieuwe bezoekers in groten getale verwelkomen en dat sterkt ons in de overtuiging dat Festival een heel relevante en eigen plek is gaan innemen in het Nederlandse muziekaanbod.

  We zijn dnu al weer druk bezig met de eerste voorbereidingen van Festival Winteravonden aan de Amstel 2017 en hopen u daar weer als onze gast te mogen verwelkomen!

 • 05.12.2016
  De componist is aanwezig!

  Op zondag 11 december speelt meesterpianist Alexei Lubimov, samen met het Nederlandse Dudok Kwartet, werken van drie grote minimalistische componisten. Zo wordt er werk uitgevoerd van de voor iedere Nederlandse muziekliefhebber bekende Simeon Ten Holt, maar ook composities van twee in Rusland gevierde namen: Vladimir Martynov en Pavel Karmanov. Deze laatste zal bij het concert in hoogsteigen persoon aanwezig zijn! Vanaf de jaren ’90 ontwikkelde hij een eigen, persoonlijke vorm van het Minimalisme, mede ook door het gebruik van audio-visuele effecten tijdens concerten. Zijn muziek wordt regelmatig uitgevoerd door beroemde musici als Yuri Bashmet en Boris Andrianov. Karmanov componeert ook veel voor speelfilms en documentaires – een echte allrounder!

 • 30.11.2016
  Alexei Lubimov zondag in Vrije Geluiden

  Het festival staat voor de deur en de aandacht van pers en media is groot! Alexei Lubimov is zondag 4 december bijvoorbeeld te zien in Vrije Geluiden om 10.30 uur, op NPO 1. Wij zijn buitengewoon trots op het feit dat de sterpianist op het festival komt spelen. Tijdens het concert op zondag 11 december 20:15uur brengt laat hij u kennismaken met bekende Russische hedendaagse componisten die in Nederland niet vaak te horen zijn; Vladimir Martynov en Pavel Karmanov. U kunt alvast een preview krijgen van de links beneden. We nodigen u van harte uit om te komen genieten van dit fraaie concert! 

   

  >> Video-impressie

  >> Video-impressie

 • 21.10.2016
  Dmitry Sinkovsky opent het festival

  Dit jaar prijzen wij ons gelukkig met de komst van de fantastische musicus Dmitry Sinkovsky, de meest vermaarde barokviolist van Rusland! Hij speelt op het Openingsconcert van Winteravonden, samen met andere bekende namen uit oude-muziek-wereld zoals Jed Wents, Olga Pashchenko en Dmitry Sokolov. Tijdens dit concert kan het publiek genieten van de meest opmerkelijke muzikale meesterwerken die aan het hof van Catharina de Grote klonken. Meer informatie over dit concert vindt u via deze link.

   

  >> Video-impressie

 • 19.08.2016
  Aankondiging Tijdschrift Oude Muziek
  We zijn enorm trots op het feit dat Olga Pashchenko, Artist in Residence bij het net afgelopen Festival Oude Muziek in Utrecht, tijdens het openingsconcert van Winteravonden op 10 december komt spelen. Ze kondigt het als volgt aan in het Tijdschrift Oude Muziek:
   
  "Ik kijk nu al uit naar het festival Winteravonden aan de Amstel in december. Het thema is dit jaar Catharina de Grote, dus dat betekent veel oude muziek. Ik ga er met Alexander Melnikov Mozart vierhandig spelen. Maar vooral wil ik nog beter en dieper de muziek die ik speel doorgronden en leren kennen. Dan heeft muziek zoveel toegevoegde waarde in het leven”.
 • 25.06.2016
  De uitwisseling van Russisch - Nederlands jong talent

  Winteravonden aan de Amstel zet de uitwisseling van Russisch - Nederlands jong talent voort. Dankzij de nodige inspanning van de festivalorganisatie heeft de 15-jarige Nederlandse altvioliste Anuschka Pedano met groot succes in het Internationale Pushkin Fine Arts Museum in Moskou opgetreden.

  Het concert was een onderdeel van het festival “Moscow meets friends”, in mei 2016 georganiseerd door het Vladimir Spivakov Fonds.

   

  >> Video-impressie

 • 14.04.2016
  Winteravonden aan de Amstel in de top-10!

  In april bracht de Russische editie van het tijdschrift “Discovery” een themanummer uit over Nederland. Een van de artikelen richtte zich op de tien meest interessante festivals van het land het hele jaar door. Naast zulke grote evenementen als het carnaval, het Tulp Festival en de Nationale Molendag adviseert het tijdschrift ook een bezoek te brengen aan de Winteravonden aan de Amstel. Wij zijn erg blij dat ons festival een eervolle plek heeft weten te bemachtigen tussen de culturele evenementen van Amsterdam en nodigen iedereen uit om in 2016 te komen genieten van de vierde editie. Het artikel in het Russisch vindt u hier

 • 21.12.2015
  Festival Winteravonden aan de Amstel is in volle gang!

  Festival Winteravonden aan de Amstel is in volle gang! Na een fantastisch en uitverkocht openingsconcert van de verbluffende meesterpianist Boris Berezovski volgde een zeer geslaagde zondag, boordevol goedbezochte en wederom uitverkochte concerten. Onvergelijkbaar en tegelijkertijd ontroerend was natuurlijk het totaal uitverkochte avondconcert met Natalja Gutman, het concert waarin zij de nagedachtenis aan haar vriend Richter eerde. Een staande ovatie van meer dan 15 minuten was het onvermijdelijke resultaat.

  Ook vandaag, maandag 21 december, is er veel te beleven. Vanmiddag is er eerst nog het gezamenlijk concert van de jonge virtuozen van het Russische Vladimir Spivakov Fonds en prijswinnaars van het Nederlandse Prinses Christina Concours. Leuk voor kinderen vanaf 5 jaar, hun ouders, oma's en opa’s! Vanavond is er nog het bijna uitverkochte concert waarin het dubbeljubileum Tsjaikovski (175) en Richter (100) centraal staat, met onder meer sterpianist Severin von Eckardstein.

  Morgenavond is het helaas al weer tijd voor ons Slotconcert, een feestelijke ‘Maskerade’ in de traditie van Richter; een avond vol muziek, gedichten en citaten uit de dagboeken van de meesterpianist. Geniet mee en proost samen met de musici op het nieuwe jaar! 

  Reserveer snel; er zijn nog maar een paar kaarten!

 • 10.12.2015
  Veel media-aandacht voor Winteravonden!

  Het festival staat voor de deur en de aandacht van pers en media is eveneens groot! Severin von Eckardstein is zondagochtend 13 december te zien in Vrije Geluiden om 10.30 uur, op NPO 1. Die zelfde avond besteedt Podium Witteman aandacht aan ons festivalthema; op vrijdagavond 18 december, na 21.30 uur, zijn in Opium op Radio 4 de kinderen van de Gnessin School live te beluisteren. Verder verscheen op 4 december Luister Magazine, waarin een interview met Boris Berezovski, en een bijzondere editie van Pianowereld met veel aandacht voor Richter én voor Winteravonden.

 • 04.11.2015
  Russische wonderkinderen in Winteravonden

  Erg trots zijn we op de komst van de laureaten van het Vladimir Spivakov Fonds voor Getalenteerde Kinderen uit Moskou. Deze kinderen, variërend in leeftijd van 10 tot 14 jaar, zijn in het festival tweemaal te bewonderen. Allereerst op zondag 20 december om 13.30 uur. Dan voeren Varvara Agaeva (12 jaar, viool), Mikhail Krasnenker (14 jaar, piano) en Andre Varlamov (13 jaar, hobo) werken uit van Rachmaninov, Tsjaikovski en Liszt. De volgende dag, maandag 21 december om 15.00 uur, vindt er een gezamenlijk concert plaats van de jonge Russische virtuozen en prijswinnaars van het Nederlandse Prinses Christina Concours. Een inspirerend concert voor kinderen vanaf 5 jaar, hun ouders, oma’s en opa’s.

   

  Varvara Agaeva en Mikhail Krasnenker zijn ook op vrijdag 18 december te gast in Opium, vanaf 22.30 uur op Radio 4. Mist u het niet!

   

  Via onderstaande link kunt u alvast genieten van een voorproefje: de jonge violiste Varvara Agaeva speelt het duizelingwekkende Scherzo Tarantelle van Wieniawski.

   

  >> Video-impressie

1 2 Ctrl →

 • Locatie: Hermitage, Amsterdam
  Adres: Nieuwe Keizersgracht, 1


  Stichting Winteravonden aan de Amstel
  KvK Amsterdam nr. 58932097
  RSIN 853243347
  IBAN: NL50 INGB 0006 1813 18
  Adres: Meander 167, 1181 WN Amstelveen
  Tel: +31 6 23861156
         +31 6 49982505

 • ANBI

  Het Festival wordt door de Stichting “Winteravonden aan de Amstel” georganiseerd, die een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) is. Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Dergelijke giften zijn volgens de Nederlandse belastingregels aftrekbaar, daardoor wordt het voor u fiscaal extra aantrekkelijk om ons te steunen.

 • met dank aan