De 4 locaties

Bestel hier uw kaarten

Hermitage Amsterdam, aan de Amstel. ingang Nieuwe Keizersgracht

Kunstmuseum en hoofdlocatie van Winteravonden aan de Amstel; als een zuster van de historische Hermitage in St.-Petersburg. Ons festivalthema is altijd gebaseerd op de lopende tentoonstelling in de Hermitage Amsterdam. Dit jaar is dat 'Hollandse Meesters'.

Winteravonden aan de Amstel heeft als rode draad 'Meesterlijke Russen bij Hollandse Meesters'. Anders dan andere jaren is het museum niet gratis toegankelijk in het uur voor concerten. U kunt van oktober tot mei wel zelf de Hollandse Meesters bezoeken, dagelijks tussen 10-17 uur (toegang 25,- euro, museumkaart 10,- euro).
Op maandag 18 en dinsdag 19 december is het museum ook van 17-20 uur toegankelijk voor concertbezoekers (normale toegangsprijs). De 4 avondconcerten vinden plaats in de Kerkzaal van de Hermitage. De ingang is 's avonds aan de Nieuwe Keizersgracht. De deur gaat open om 19.30 uur, aanvang concert om 20.15 uur. Onze toegangsprijs is inclusief garderobe en pauzedrankje.

Tassenmuseum Hendrikje, Herengracht 573, 1017 CD

Dit tassenmuseum is het grootste in zijn soort in de wereld. In de toegangsprijzen van de poppenkastvoorstelling en de salonconceren in de Graeff Zaal is bezoek aan het museum inbegrepen, voor en na het te bezoeken concert. Het museum beschikt ook over een serre en lounge waar heerlijke koffie, taart en een broodje te genieten valt, wat ook kan in de kleine zaal naast de Graeff Zaal, de Bickers Zaal. Dat is op andere dagen ook een prachtplek voor een high tea. Het museum is zondag geopend van 10.00 - 17.00 uur.

Cromhouthuis, Herengracht 368, 1016 CH

Dit museum is gevestigd in een van Amsterdams mooiste grachtenpanden. Regelmatig vindt hier de "Geelvincksalon" plaats, waarbij vaak op pianoforte wordt gespeeld. Winteravionden aan de Amstel werkt zondagmiddag 17 december samen met de Geelvincksalon en presenteert een concert de Olga Pashchenko met vrienden. Voorafgaand aan het concert vindt in het museum een lezing door Olga de Kort plaats. Het huis behoorde ooit toe aan de verzamelaarsfamilie Cromhout. Op de bovenste verdiepingen van het Cromhouthuis is een ander museum gevstigd, het Bijbels Museum. In de sfeervolle tuinkamers van Café Cromhout kunt U voor een verfrissing terecht.

Amstelkerk, Amstelveld 10, 1017 JD

Dit gebouw is geen kerk meer, maar hoofdlocatie van Stadsherstel. Op de stenen vloer van de centrale hal van de kerk met houten opbouw vinden vaak concerten plaats. Winteravonden aan de Amstel brengt er op zaterdag 23 december tweemaal haar succesvolle productie van OPeter en de Wolf met Frank Groothof.

Zaterdag 16 dec

Zondag 17 dec

Maandag 18 dec

Dinsdag 19 dec

Zaterdag 23 dec

Bestel hier uw kaarten

Met dank aan:

amsterdamsfondsvoordekunst
prins bernhard cultuurfondsvan beinumgravin van Bylandterasmus stichtingjanvino
hermitage amsterdammuseum geelvinckde l europeaeroflotwaldorf astoriabc
amsterdam trade bankTHBA Logo NEWlinx telecomGazprom Logo En

primafloraembassy of russian federationypma pianoaablomuzeflowers gallery

Stichting Winteravonden
aan de Amstel

KvK Amsterdam nr. 58932097
RSIN 853243347
IBAN: NL50 INGB 0006 1813 18

Adres:
Nieuwe Prinsengracht 26-II
1018 XJ Amsterdam

Tel:
+31 6 103 49 458
+31 6 499 82 505

Festivallocatie

Anbi status

Het Festival wordt door de Stichting “Winteravonden aan de Amstel” georganiseerd, die een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) is. Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Dergelijke giften zijn volgens de Nederlandse belastingregels aftrekbaar, daardoor wordt het voor u fiscaal extra aantrekkelijk om ons te steunen.
Meer informatie >>

anbi status

Nieuwsbrief

Menu