De 4 locaties

Bestel hier uw kaarten

Hermitage Amsterdam, aan de Amstel. Ingang Nieuwe Keizersgracht

Kunstmuseum en hoofdlocatie van Winteravonden aan de Amstel; 'zuster' van de historische Hermitage in St.-Petersburg. Het festival-thema is dit jaar 'Meesterlijke Russen bij Hollandse Meesters'; een verwijzing naar de lopende tentoonstelling in Hermitage Amsterdam. Anders dan andere jaren is het museum niet gratis toegankelijk in het uur voor concerten. U kunt van oktober tot mei wel zelf de Hollandse Meesters bezoeken, dagelijks tussen 10-17 uur (toegang 25,- euro, museumkaart 10,- euro).
Op maandag 18 en dinsdag 19 december is het museum ook van 17-20 uur toegankelijk voor concertbezoekers (normale toegangsprijs). De 4 avondconcerten vinden plaats in de Kerkzaal van de Hermitage. De ingang is 's avonds aan de Nieuwe Keizersgracht. De deur gaat open om 19.30 uur, aanvang concert om 20.15 uur. Toegangsprijs incl. garderobe & pauzedrankje.

Tassenmuseum Hendrikje, Herengracht 573, 1017 CD

Dit tassenmuseum is wereldwijd het grootste in zijn soort. Toegang tot het museum is inbegrepen bij tickets voor een poppenvoorstelling of salonconcert in de Graeff Zaal, voor/na het optreden. Het museum heeft een serre en lounge waar heerlijke koffie, taart en een broodje te genieten valt. Dit kan ook in de Bickers Zaal, naast de De Graeff Zaal. Prachtplek voor een high tea, ook op andere dagen. Het museum is zondag geopend van 10.00 - 17.00 uur.

Cromhouthuis, Herengracht 368, 1016 CH

Dit museum is gevestigd in een van Amsterdams mooiste grachtenpanden. Regelmatig vindt hier de 'Geelvincksalon' plaats, waarbij vaak op pianoforte wordt gespeeld. Winteravonden aan de Amstel en de Geelvincksalon presenteren zondag 17 december samen in de late middag een concert van Olga Pashchenko met vrienden. Vóór dit concert een lezing door Olga de Kort.
Het Cromhouthuis behoorde ooit toe aan de verzamelaarsfamilie Cromhout. Op de bovenste verdiepingen is een ander museum gevestigd: het Bijbels Museum. In de sfeervolle tuinkamers van Café Cromhout kunt u terecht voor een verfrissing.

Amstelkerk, Amstelveld 10, 1017 JD

De Amstelkerk - hoofdlocatie van Stadsherstel - is geen kerk meer. In de centrale hal met houten opbouw vinden op de stenen vloer vaak concerten plaats. Winteravonden aan de Amstel brengt er op zaterdag 23 december tweemaal haar succesvolle productie 'Peter en de Wolf' met Frank Groothof.

Zaterdag 16 dec

Zondag 17 dec

Maandag 18 dec

Dinsdag 19 dec

Zaterdag 23 dec

Met dank aan:

amsterdamsfondsvoordekunst
bernhard cultuurfondsvan beinumherasonbylandterasmus stichtingjanvino
hermitage amsterdamgeelvinckhotel europeaeroflotwaldorf astoriardamsterdam trade bankTHBA Logo NEWlinx telecomscope

rachlogorussische ambassademax avondconcertypma pianoaablomuzetassen museum

Stichting Winteravonden
aan de Amstel

KvK Amsterdam nr. 58932097
RSIN 853243347
IBAN: NL50 INGB 0006 1813 18

Adres:
Nieuwe Prinsengracht 26-II
1018 XJ Amsterdam

Tel:
+31 6 413 63 875

Festivallocatie

Anbi status

Het Festival wordt door de Stichting “Winteravonden aan de Amstel” georganiseerd, die een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) is. Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Dergelijke giften zijn volgens de Nederlandse belastingregels aftrekbaar, daardoor wordt het voor u fiscaal extra aantrekkelijk om ons te steunen.
Meer informatie >>

anbi status

Nieuwsbrief

Menu